Kategória Webáruház

A fürdőszoba szellőző rendszer lehetséges alternatívái

Fürdőszoba szellőző rendszer

A fürdőszoba szellőztetése kulcsfontosságú, hiszen itt nemcsak a friss levegőt kell biztosítani, hanem a megfelelő páratartalomra is oda kell figyelni. A szellozes.info weboldalon bemutatott fürdőszoba szellőző rendszer megoldások mindkét tényezőre nagy hangsúlyt fektetnek, továbbá azt is lehetővé teszik, hogy mindez hőmérséklet változás nélkül történjen meg.

Tehát, ha a fürdőszoba szellőző rendszer bekapcsol, akkor nem kell attól tartani, hogy óriási hőség vagy éppen hideg levegő áramlik be, ami az egyszerű ablaknyitással mindenképpen együtt jár. Ugyanakkor sok olyan lakás, ház van, ahol a mellékhelyiségnek nincs ablaka, mert az nem külső fal mellett van kialakítva.

Ezekben az épületekben csak a fürdőszoba szellőző rendszer kiépítése jöhet szóba, de nem mindegy, hogy ez milyen elemekből épül fel. Központi hővisszanyerős szellőztetők révén, a fürdőszobában is kellemes légkör biztosítható, valamint a decentralizált hővisszanyerővel is megoldható, hogy itt is mindig frissesség uralkodjon és a túlzott pára ne okozzon gondot.

Ezen két opció mellett, egy teljes épület ellátására, az aktív rekuperátor is választható. A Szellőzés weboldal munkatársai nem foglalkoznak ezen alternatívával, ugyanis csak passzívházakban állja meg a helyét és azon belül is csak egy nagyon kis kategóriában. Éppen ezért, az aktív rekuperátor ár kapcsán sem tudnak felvilágosítást adni, de amennyiben érdekel valakit ez a lehetőség, néhány információt azért megosztottak erről.

Ha az oldalukon az aktív rekuperátor ár nem is található meg, az igen, hogy mit takar ez a kifejezés. Ez a hővisszanyerők azon csoportja, amelyek hőszivattyút is tartalmaznak, így a levegő hűtése és fűtése mellett, a padlófűtést is el tudják látni hővel és meleg vizet is elő tudnak állítani.

Ez eddig jól is hangzik, azonban csak olyan épületekben használhatóak, ahol a hőigény nem nagyobb, mint 10W/m2 és a helyigényük is igen nagy. Éppen ezért, a Szellőzés honlap nem ajánlja ezt a megoldást és az aktív rekuperátor ár helyett, más berendezések bemutatását és díját helyezi előtérbe.

Print Friendly, PDF & Email