Kategória Webáruház

Csak távol keleti autógumit lehet kapni 25000 alatt?

Minőségi gumiabroncs

Önmagában ez nem is lenne baj, viszont az ADAC tesztből is kiderül, hogy az olcsó távol keleti gumik nem szerepelnek valami fényesen. Sőt, a használatuk egyáltalán nem ajánlott, mivel az ezekkel való közlekedés szinte ugyanolyan veszélyekkel jár, mintha le sem cserélnénk a nyári gumi szettet télire. Ezzel kapcsolatban itt találhatóak meg az információk: https://www.gumidirekt.hu/teligumi-akcio.html.

Ez alapján elgondolkodhatunk, hogy inkább veszünk márkás téli gumit kiváló tapadással, aminek valóban érezni fogjuk a hasznát a pénzünkért cserébe, vagy kidobunk csak úgy néhány ezret az ablakon azért, hogy ugyanúgy csúszkáljunk, mint a gumicsere előtt. Az olcsó téli gumik mellett tényleg csak egyetlen tény szól és az csupán az alacsony ár. Nem készülnek olyan összetételű anyagból, ami bírná a téli körülményeket. Természetesen ezeken is fel vannak tüntetve azok a jelzések, amelyeket megtalálhatunk egy márkás Continental vagy Hankook abroncson és ebből könnyen arra következtethetünk, hogy ezzel aztán mi leszünk a királyai a havas, sáros utaknak.

Azonban kellemetlen lesz a felfedezés, amikor ilyen körülmények között már egy enyhe kanyarnál is furán fog viselkedni az autó. Jobb vigyázni abban az esetben, hogyha olcsó és kétes eredetű gumikat szereltettünk fel az autóra. A magyar sofőrök túlnyomó része szerint, igenis van különbség a minőségi téli gumik és az olcsó abroncsok között.

Ezt mutatja az is, hogy évről-évre nő azoknak a százaléka, akik nem gumistól szereznek be még jó állapotúnak mondható abroncsokat, hanem inkább rendelnek online egy teljes szettet a minőségi fajtából. Egy kórházi kezelés vagy totálkáros autó, sokkal nagyobb fejfájással jár, mint megvenni egy teljesen új téli gumi szettet. Ha a szerencse is velünk van, akkor éppen kifogunk egy olyan akciót, ami mondjuk éppen a Dunlop, Continental vagy Michelin márkák valamelyikét vette célba és így jelentősen alacsonyabb áron csaphatunk le a minőségi téli gumikra, amelyekkel valóban biztonságosabbá fog válni a vezetés és ezen kívül még számos előnyt fogunk tapasztalni használat közben.

Print Friendly, PDF & Email