A függönyök kiváló dekorációk is

Függönyök

Otthonaink berendezése mindig is fontos feladat és óriási kihívást jelent. Hiszen nem mindegy, hogy milyen környezetbe élünk, hova megyünk haza és hogyan látjuk nap mint nap otthonunkat. A függönyök kétségtelenül funkcionális és dekorációs célt is szolgálnak.

Az elsődleges szerepüket tekintve nyilvánvaló az árnyékolás, a fényszabályozás, és hogy kintről illetéktelenek ne lássanak be lakásunkba. A függönyök másik fontos megközelítése a dekorációs hatás, ami a legtöbb esetben praktikummal is párosul. Manapság egyre népszerűbb a spagetti függöny használata.

Főleg modern lakások, irodák, bárok dekorálására, és egyéb területek elválasztására szolgálnak, mintegy válaszfal. Nagyon kellemes hangulatot képesek generálni. A dekor függönyök másik csoportját képezik a római vagy bécsi rolók.

Ezek előnye, hogy sokkal kevesebb az anyagszükségletük a hagyományos függönyökkel ellentétben, illetve, hogy jobban érvényesül egy szép textúrájú anyag, mintha behúzva függene az ablak előtt. A japán panelek, merev szerkezetű, tolható, dekorált árnyékolók, kiváló választást jelentenek modern lakásokba.

Print Friendly, PDF & Email