A nádcukor jellemzői és előnyei

Nádcukor

Az ételek készítése során, a fűszereken kívül gyakran szükség van édesítőszerekre is. A leggyakrabban a hagyományos kristálycukrot használjuk, ami cukorrépából készül. Azonban egyre népszerűbb már nálunk is a különleges aromákkal rendelkező nádcukor is. Ezt a terméket a cukornádból nyerik és az előállítása során csak mechanikai eljárásokat alkalmaznak.

Semmilyen kémiai átalakulási folyamaton nem megy át a nádcukor, így egyrészt egészségesebb, hiszen megmaradnak az értékes tápanyagok, másrészt környezetkímélőbb is, hiszen nincs szükség vegyszerek alkalmazására.Sokan ezért szívesebben fogyasztják ezt a kristálycukor helyett.

Népszerűségét az is növeli, hogy különleges karamellás ízt kölcsönöz az ételeknek, süteményeknek, teáknak, amiben használjuk. A változatos ízek izgalmasabbá teszik az étkezést. A nádcukor tökéletes helyettesítője lehet a kristálycukornak, hiszen bármilyen ételben használhatjuk. Azonban ne tévesszük össze a barnacukorral, amit szintén cukorrépából készítenek és melasszal színeznek barnára.

Print Friendly, PDF & Email