Kategória Vásárlás

Sztreccsfólia rögzítési célokra

Sztreccsfólia

A kellék több termék egy raklapon való elhelyezésének, tárolásának, mozgatásának biztonságos megoldását jelenti. A sztreccsfólia spirális feltekerésével érik el a rögzítést olyan módon, hogy először alul, a raklap körül képeznek meneteket, majd felfelé haladva a rakomány teljes magasságában is.

Az így kialakított burkolat a rakomány egyes rétegeit, illetve a raklapot is egységként fogja össze. A sztreccsfólia alkalmazása nagy szilárdságot ad, ezért széles körben használt eljárás.

Népszerűségének oka az olcsósága és alacsony energiaigénye. A termék esetében két alapvető típus közül lehet választani, hagyományosa vagy előnyújtott változatot. A hagyományos esetében a dolgozónak kell nyújtania a terméket, mielőtt az egységvákuumra húzná. A nyújtás következtében mind a vastagságából, mind a szélességéből egyformán veszít.

Az előnyújtott sztreccsfólia esetében pedig, a tekercsre a már megnyújtott darab kerül. Ez utóbbi nem igényel nagy odafigyelést, vagyis munkát, mivel sokkal egyszerűbben kezelhető.

Print Friendly, PDF & Email