Távolságmérők elképesztő funkciókkal

Inteligens eszközök

Amikor építkezésről vagy földmérésről van szó, akkor mindenképp be kell vetni ezeket az eszközöket. A távolságmérők mindig fontos kategóriáját képezték a mérőeszközöknek. Ahogy a technika fejlődött, úgy jelentek meg rendre az egyre modernebb kivitelezések. A lézeres távolságmérők jelenleg a technika csúcsát jelentik, de léteznek más technológiát használó modellek is, amelyek jól jöhetnek bizonyos speciális esetekben. Minden gyártó igyekszik minél fejlettebben kialakítani ezeket a távirányító méretű eszközöket. Amilyen kicsik, annyira okosak és sokoldalúak.

A távolságmérők bizonyos modelljei olyan funkciókkal lettek ellátva, amelyek alkalmasak a megmért távolság alapján a területszámításra is. Általában mindegyik LCD kijelzővel van ellátva és ennek köszönhetően könnyedén leolvashatóak a mért adatok. Egy terület lemérése mellett, a távolságmérők segítségével kiszámíthatjuk a térfogatot is, de háromszög és dupla háromszög magasság mérésére is alkalmasak.

Ilyen például a HoldPeak modellje, amely 60 méteres hatótávval rendelkezik. A memóriájában képes eltárolni az utolsó 20 mérést. Ez különösen nagy segítség abban az esetben, hogyha szükségünk lesz a későbbiekben is ezekre az adatokra. Így biztosan nem fognak elvesződni, az ilyen modern távolságmérőknek köszönhetően. Minél több funkcióval bővelkednek, annál drágábbak, viszont az otthoni barkácsolás szempontjából elég lehet egy olcsóbb darab is. A professzionális felhasználásra szánt darabok ára némileg magasabb, így azoknak inkább ipari környezetben lehet kihasználni minden funkcióját.

A távolságmérők nagyban megkönnyítik az építészmérnökök dolgát. Az eredmények így sokkal pontosabbak lesznek, amik lehetővé teszik a mérnöki munka teljes kiaknázását. Az épületek időtállósága nagyban függ a felhasznált építőanyagok minőségétől, de amik még fontosabbak lehetnek, azok a távolságmérők által mért adatok. Jó kezekben az így kapott eredményekkel egészen elképesztő dolgokat lehet kivitelezni. Hogyha nagy pontosságra van szükségünk és nem egy mérőszalaggal akarjuk megnehezíteni a saját dolgunkat, akkor érdemes válogatni a különböző modellek között.

Print Friendly, PDF & Email