Filmfesztivál
Filmfesztivál

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a SZEMREVALÓ filmfesztivál, amelynek keretében 18 filmet láthatnak majd a nézők. A fesztivál nemcsak Budapesten, hanem Pécsett és Szegeden is megrendezésre kerül. A 14 német nyelvű nagyjátékfilm tematikus blokkokban kerül vetítésre.

Elsőként a heimatfilm és a western műfajának újraértelmezését láthatják a moziba látogatók, a Wild at heart, Családi kör és a Cérnaszálon film vetítésének keretében. A fesztivál keretében látható lesz a Viktória – A zörichi expressz svájci alkotás is.

A filmben egy budapesti cigánylány életét láthatják a nézők, aki a meggazdagodás érdekében indul el Zürichbe. Az alkotásban látható lesz Stefanovics Angéla és Nagy Zsolt, akik emlékezetes alakítást nyújtanak. A fesztiválon találkozhatnak a nézők Men Lareida-val, Maros Anna forgatókönyvíróval, valamint Farkas Franciskával is egy közönségtalálkozó keretében. A jegyek alacsony áron vásárolhatóak meg, négy darab jegy egyidejű vásárlása esetén kedvezmény is érvényesíthető.