akademia2015
2. magyar filmhét

A Magyar Filmakadémia 2016. március 1. és 6. között rendezi majd meg a második Magyar Filmhetet, a Cinema City Mom Parkban, melyre a január 18-i regisztrációs határidőig összesen 251 filmet neveztek be az alkotók. A hivatalos versenylista 2016. február 1-jén kerül majd kihirdetésre, a díjátadó pedig március 6-án lesz.

A szervezők összesen hat kategóriában várták a nevezőket, amelyek közül 19 nagyjátékfilm, 13 TV-játékfilm, 76 dokumentum, 34 ismeretterjesztő, 72 kisjátékfilm és 37 animációs film érkezett be. A szervezők február 1-jével teszik majd közzé a hivatalos versenylistát, a díjakat pedig az akadémia tagjai ítélik majd oda titkos szavazással.

A Filmhét díjátadójára március 6-án kerül sor. A Magyar Filmhét célja egyértelműen, hogy mind a nagyközönség mind pedig a filmszakma megismerkedhessen a 2015-ben bemutatott nagyjáték, TV, kisjáték, dokumentum, ismeretterjesztő és animációs filmekkel, melyeket máskülönben nem biztos, hogy megismerhetne a nagyérdemű. A Filmhétnek köszönhetően azonban szélesebb körben is ismertséget szerezhet magának.