A hajmosás alapvetően arra szolgál, hogy megszabadítsuk a tincseinket és a fejbőrünket a felesleges zsírtól, illetve a mindennapok során lerakódott szennyeződésektől, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk az ápolásról sem. Hiszen akkor lesz igazán szép a hajkoronánk, ha nemcsak tiszta, hanem egészséges is.

Ehhez pedig nemcsak arra kell odafigyelni, hogy kellően eltávolítsuk a nemkívánatos anyagokat, hanem arra is, hogy megadjuk a hajhagymáknak és a szálaknak a szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ne zsírtalanítsuk, szárítsuk ki nagyon. A bio sampon ezt a kettős funkciót látja el, vagyis egyszerre tisztít és táplál, ami sok más vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumról nem mondható el.

Sőt, van ami ugyan tisztává varázsolja a hajat különféle kémiai vegyületek segítségével, de közben annyira roncsolja, hogy élvezni sem tudjuk majd a tisztaság, frissesség érzetét, ha meglátjuk a fürtjeink állapotát. Éppen ezért ajánlott a bio sampon alkalmazása, ami nem tartalmaz SLS-t és szilikonolajat, vegyi ható- és kísérőanyagokat, így pedig várhatóan mellékhatásai sem lesznek.

Ellenben a természetes, gyógynövényi összetevőinek hála, a hajunk egészen új életre éled és olyan egészségesen csillogóvá válik, amilyen talán még soha sem volt. Erre képesek a természet ajándékai, amelyeket maximálisan kiaknáznak a bio sampon összeállítása során azáltal, hogy kimondottan úgy válogatnak a natúr hatóanyagok közül, hogy azok fokozzák egymás hatását.

Míg egyik kímélően tisztít, addig a másik jobban hidratál és olyan tápanyagokkal, vitaminokkal tölti fel a fejbőrt, amelyek segítik a hajhagymák működését és akár serkenteni is képesek a szálak növekedését. Erre mind képes lehet egyetlen jól megválasztott bio sampon, tehát érdemes rászánni az időt a válogatásra.

Fontos, hogy a bőrünknek és hajtípusunknak megfelelő változatot szerezzük be, hiszen csak így tud a bio sampon is kellő segítséget nyújtani a céljaink elérésében. Amennyiben zsírosodással küzdünk, akkor arra kell természetes alternatívát keresni, de ha kimondottan szárazak és töredezettek a hajvégek, akkor egészen más bio sampon hozhat javulást.