A csemetékről mindenki tudja, hogy kíváncsiak és nagyon érdeklődnek minden újdonság iránt, azonban a tanulás nem a kedvenc elfoglaltságuk. Hogy a tanulás játék legyen és öröm, kell pár Brainbox a lurkó szobájába. A gyermekekről tudjuk, hogy nagyon kreatívak és gyorsan tanulnak, azonban a legtöbbjük alig várja, hogy a füzetet és ceruzát gyorsan valamilyen játékra cserélje le.

Minden szülő szeretné, hogy a csemetéje tudással gyarapodjon, de persze azzal is tisztában van, hogy a kényszer nem megoldás. A Brainbox egyik remek tulajdonsága, hogy szinte azonnal teljesen elvarázsolja még a legmozgékonyabb játékost is, aki alig fogja tudni letenni ezt a „csodadobozt”.

A játék tulajdonképpen valóban egy doboz, ami kártyákat, homokórát és dobókockát is tartalmazhat, valamint rengeteg szórakoztató és izgalmas kérdést, a válaszokkal együtt. A Brainbox rengeteg témában megjelent, így a játékosok hasznos ismereteket szerezhetnek földrajzból, angolból, matematikából, közlekedésből, tulajdonképpen mindenből, ami fontos és érdekes a kis felfedezőknek.