A mai híres cégek történetét sokan nem ismerik, pedig a történelem igazán érdekes információkat rejt. Az első Casio G Shock megjelenése előtt a Kashio Tadao által megalapított cég számológépek gyártásával foglalkozott. A vállalat alapítása 1964-ben történt, míg a szóban forgó első csuklóra való időmérőt 1983-ban dobták piacra.

A Casio G Shock óriási sikert aratott akkoriban és ez a hatalmas népszerűség mindmáig jellemzi ezt a terméket. Az első széria óta 38 év telt el és természetesen ez idő alatt sokat változott a karóra külalakja. Mivel a mai gyártási technológiák sokkal fejlettebbek, mint az akkoriak, így napjainkban párhuzamosan sokkal több Casio G Shock széria fejlesztésével és készítésével tud foglalkozni a vállalat. Miért ennyire töretlen e márka és e típus renoméja?

A válasz a tartósságban és megbízhatóságban rejlik. Amennyiben valaki megvásárol valamilyen Casio G Shock órát, az biztos lehet abban, hogy nem kell hamar lecserélnie. A masszív szerkezet úgy van összerakva, hogy annak belsejébe ne tudjon bejutni a por, víz és más szennyeződések.