A szakértők, hozzáértők is megmondhatják, hogy nem mindegy, az ember milyen bringát választ túrázásra. Vannak, akik ekkor a cross trekking mellett döntenek, teljesen érthető okok miatt, de ott vannak azok is, akik teljes mértékben beérik egy átlagos kialakítású modellel.

Miért is olyan jó az előbb említett fajta? Nos, a cross trekking igazából nem más, mint egy hibrid bicaj, amelyik a már ismert cross és trekking kerékpárok tulajdonságait ötvözi. Ezáltal adott az a lehetőség, hogy túrabicikli sportosabb legyen.

A Cross kerékpár ugyanis alapvetően a klasszikus túrakerékpár sportos változata. Ez nagyon is ideális hosszabb távok megtételére, vegyes terepen való tekerésre is, míg a klasszikus túrakerékpárt óvatossággal érdemes csak nem egyenes terepekre kivinni.

A cross trekking kétkerekűek azért nagy kedvencek, mert jóval könnyebbek, mint a mountain bike modellek. Mindez annak köszönhető, hogy gyárilag nincsenek felszerelve olyan kiegészítőkkel, mint a csomagtartó, sárvédő és a kitámasztó. Túrázáskor ezért is kiváló választás a cross trekking bicikli.