Az utazás ma már sokkal könnyebb és kényelmesebb, mint régen volt. Nem kell feltétlenül tömegközlekedési eszközöket igénybe venni, mert nagyjából, már minden családban található legalább 1 autó, amivel útnak lehet indulni. Természetesen bármikor bekövetkezhet valamilyen váratlan meghibásodás és itt nemcsak a motorikus problémákra kell gondolni, hiszen az abroncsok esetében legalább olyan nagy az esély a kialakulásra. Habár a defektjavítást saját kezűleg is meg lehet oldani, hosszú távon nem feltétlen ez a legjobb megoldás.

Régebben, amikor még szinte minden kerék tartalmazott belsőt, az elhárítás viszonylag egyszerű feladat volt. Egy feszítővas segítségével ki kellett varázsolni a sérült részt, majd azon megkeresve a lyukat, könnyedén be lehetett ragasztani. Ugyanez a helyzet áll fent még ma is, például a biciklik esetében, de a gépkocsiknál sokat változtak a dolgok. Itt ugyanis már nincs meg ez az alkatrész, mert csak a külső ellenálló réteg adott, amit rászorítanak a felnire és ezen két elem közé juttatják be a levegőt.

Az igény megvolt rá, ezért könnyedén kaphatóak olyan javító szettek, amelyekkel gyorsan jó eredmény érhető el, optimális esetekben. Amikor mondjuk egy szeg okozza a fennakadást, viszonylag egyszerű a munkamenet. Első lépésben történjen meg az idegen objektum eltávolítása, majd pedig egy fúróval a rész megtisztítása. Ezt követően kerül előtérbe az úgynevezett gumikukac, amit egy speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközzel bele lehet préselni az előzőleg beragasztózott helyre.

Végül pedig jöhet a felfújás. Megfelelő tapasztalat mellett mindez gyerekjátéknak tűnik, de amikor ott áll valaki a kialakult problémával, teljesen más a helyzet. Érdemesebb inkább egy gyors kerékcserét végezni, majd pedig minél hamarabb szervizbe menni. Néha megesik, hogy erre nincs esély és a defektjavító készlet sem elég. Ilyenkor sem kell kétségbeesni, mert bőven elég egy telefonhívás és helyszínre érkeznek a szakemberek. A részleteket megismerheti az amobilgumis.hu weboldalon. Itt konkrét tájékoztatást található az árakról és különféle szolgáltatásokról egyaránt.