Manapság számos lehetőség van a biciklik tárolására, amelyek lehetővé teszik azok kényelmes elhelyezését a lakásban, otthon és az utcán. A kampós jellegű fali kerékpártartó akkor használatos, amikor a biciklit függőlegesen szeretnénk elhelyezni. Ez általában tartós acélból készül, maximum 27 kg súlyhoz és 29″-es méretű kerékhez tervezték. A hagyományos országúti kerékpárok tömege 12-17 kg.

A barázdált és gumírozott horog szilárdan tartja a helyén az első kereket, megakadályozva, hogy oldalra csússzon. Az a fali kerékpártartó rendszer, ami két horgot egyesít és polccal van felszerelve a kapcsolódó tárgyak tárolására, szintén kényelmes hely lehet két bringa elhelyezésére.

A két vagy több jármű rögzítésére szolgáló fali kerékpártartó akkor lesz előnyös, ha nem szeretnénk, hogy a különböző szinteken történő elhelyezésük miatt, a kormányok és a pedálok egymásba akadjanak. Ezek az akasztók beltéren és kültéren egyaránt kényelmesek, de ideiglenes tárolásra is használhatóak. A falhoz ferdén rögzülő fémprofilos fali kerékpártartó is jelen van.