Az erősebbik nemnek különösen fontos szokott lenni a mozgás, ezért nagy érdeklődés középpontját képezik a biciklik, hiszen remek lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, mozgásra, ráadásul roppant egészséges is, hiszen a friss levegőn művelhető tevékenységről van szó. A férfi kerékpár régi találmány, egyáltalán nem tekinthető újdonságnak, de lényegében nem volt idő, amikor háttérbe szorult volna.

Régebben, amikor még közlekedési eszközként is funkcionált, legalábbis sokkal inkább, mint napjainkban, valószínűleg azért volt hasznos, ma pedig rengetegen sportnak tekintik. Szép számmal vannak, akik hegyi kerékpárt vesznek, hogy kalandosabb terepen tudjanak tekerni, míg megint mások az országutat tekintik megfelelő feltételnek.

Akárhogy is legyen, a férfi kerékpár egyetlen úriember eszköztárából sem hiányozhat. Legyen szó intenzív sportról, esetleg laza kikapcsolódásról, ez a termék nem hagy cserben bennünket szinte soha. Bár néhány dolog olykor elromlik vagy elkopik, de ha vigyázunk rá, akkor a férfi kerékpár hosszú évekig hű társ lesz.