Az urak nem szoktak válogatósak lenni, bár ez attól is függ, hogy mit akarnak vásárolni. A férfi óra abba a kategóriába tartozik, ahol nem szabad spórolni, főleg, ha a legjobb minőségre vágyunk. A legtöbben megszokták, hogy a boltokban mindig a hölgyeknek kedveznek, a férfi ruhákat és kiegészítőket a gyereksarokba szokták tenni.

Szerencsére a karórákkal egészen más a helyzet, a tapasztalatok az mutatják, hogy rengeteg apuka szereti növelni a gyűjteményét. Bár úgy tűnhet, hogy az urak mindenben hasonlítanak egymásra, az órák mégis többféle stílusban készülnek. Vannak olyanok, amelyek bőrszíjat kapnak, mások a fémet részesítik előnyben. Az óra lapja is különböző dizájnnak felel meg.

Vannak egészen minimalista darabokat és olyanok is, amelyek rengeteg extrával vannak ellátva. A férfi óra szín szerint is megkülönböztethető, bár a leggyakoribb a fekete, kék, barna és szürke szokott lenni, viszont néhányan bevállalják a pirosat és a citromsárgát is. A férfi óra mindig mutatós és egyedi, így büszkén viseli a tulajdonosa.