A legtöbb márka divatházként kezdte el a működését. Ugyanez mondható el a Givenchy parfüm múltjáról is, ami 1952-ben indult el. Talán nemcsak a szerencsének köszönhető, hogy az indulás virágzó volt és a hírességek szinte azonnal lecsaptak az általuk tervezett ruhákra, parfümökre. A legelső illat azonban nem került azonnal a boltok polcaira, hanem egy híres színésznő, Audrey Hepburn viselte.

Ebben a különleges világban az a legfontosabb, hogy milyen embernek számítunk belülről. Az aromák megálmodója azt akarta elérni, hogy minden hölgy kifejezhesse a belső szépségét. Az első illatok a romantika rajongóinak készültek, azonban a 80-as években már az eszesség és a vagányság kapott elsődleges szerepet.

A Givenchy parfümök napjainkban is hasonlóképpen működnek. Úgy kell kiválasztanunk a saját illatunkat, hogy az illeszkedjen a valósággal és megmutassa a bennünk rejlő igazi nőt. A cég természetesen a férfiakra is gondolt, így nekik is készültek csábító aromákkal, sőt, akár viselhetjük párként is.