Szokták mondani, hogy egy lakás nem akkor ronda, ha szegény, hanem amikor koszos. A megfelelő takarítás mind higiéniai, mind esztétikai szempontból fontos, ám nem mindegy, hogy mit használunk hozzá. A kádtöltő csaptelep igényes gondozásra szorul, amit érdemes már a vásárlás előtt észben tartani.

A csillogó fém biztos jele annak, hogy a lakás rendszeresen ki van takarítva, azonban a ragyogás néha éppen a tisztítószerek miatt tűnik el. A króm bevonat strapabíró az átlagos szennyeződésekkel szemben, de igen érzékeny a klórra.

A boltokban kapható savak hatékonyan tisztítják a legtöbb felületeket, azonban a krómot gyorsan megtámadják, éppen ezért érdemes elolvasni az összetevőket mielőtt a kosárba tesszük.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogyha valami nem tartalmaz klórt, még tartalmazhat szemcséket, ami az erős súrolásnak köszönhetően ismét fakítja a fém csillogását. Amennyiben Ön meg akarja őrizni a kádtöltő csaptelep eredeti állapotát, mindig olvassa el a tisztítószerek összetételét és próbáljon ki több lehetőséget!