A hagyományos házasságkötési szertartás olyan romantikus és gyengéd cselekményeket tartalmaz, mint az esküvői ékszerek cseréje. Csak ezután veszi kezdetét az új család története. A karikagyűrű kiválasztását tehát alaposan meg kell fontolni, hiszen ennek tükröznie kell a szerelmet és hangsúlyoznia kell az alkalom ünnepélyességét. Valójában ezt az ékszert a párnak sok éven át kell viselnie.

Ezért az ifjú pár tagjai azt szeretnék, hogy még az idő múlásával is, a gyűrűsujjukra nézve érezzék ezeket az érzelmeket, emlékezzenek az esküvő és a családi élet legszebb pillanataira. A házasságkötés fontos döntés, amit két szerelmes ember hoz meg. A család megteremtésétől fogva, az ifjú házasok gyönyörű gyűrűket viselnek a szerelmük és a hűségük szimbólumaként.

Ezek lehetnek szokatlan modellek vagy éppen fordítva, hagyományosan klasszikusok. Évről-évre számos esküvői hagyomány változik. A karikagyűrűk cseréje azonban változatlan marad. A lényeg, hogy ezek a fiatal párhoz hasonlóan kiegészítsék egymást és harmonikusan mutassanak együtt.