A lélek egészsége sokszor segít a fizikai erőnlétben is. A kemoterápiás paróka azoknak készül, akik egy kegyetlen betegséggel néznek szembe. A rák kezelése nem nevezhető könnyűnek, ráadásul a hajhullás csak tovább ront a helyzeten. Amikor a betegek belenéznek a tükörbe, és nem a régi önmagukat látják, sokan a legszívesebben kiszaladnának a világból.

Nem elég, hogy a testük gyenge és megállás nélkül küzd a rák ellen, még az emberek folyamatos bámulásával és sajnálkozásával is szembe kell nézniük. Ilyenkor a paróka nemcsak esélyt ad a magabiztossághoz, hanem végre újra „láthatatlanná” válhatnak a segítségével. Vannak olyan emberek, akik extrém ruhákat hordanak, mivel azt akarják, hogy mindenki őket nézze.

Ha azonban a rák miatt hullott ki a hajunk, akkor szeretnénk átlátszóvá válni, és úgy végigmenni az utcán, hogy a gyerekek ne mutogassanak ránk ujjal. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor a fejbőr is érzékennyé válik, ami tovább ront a helyzeten. A kemoterápiás paróka úgy van megalkotva, hogy könnyebbé tegye a nehéz napokat.