Az emberek életében a kettősség szinte minden területen megmutatkozik. Az építészetben vannak a normál méretek, amiktől alkalom adtán a nagyon nagy felé mozdulnak el. Az elektronikában éppen fordítva, a normál méretek mellett megindult a miniatürizálás. Ennek az iránynak az egyik szülötte a HD kamera, ami ma már sokkal kisebb méretben tud jobb felbontással rögzíteni, mint az egykori kétkezes kamerák.

Néhány évtizeddel ezelőtt, vágyakozva néztük a filmeket, tévésorozatokat, amikben valamilyen miniatürizált high-tech kütyü volt a főszereplők kezében. Ma pedig bármelyik elektronikai üzletben beszerezhetők az apró, minőségi termékek. Ez igaz a mini HD kamera esetében is, aminek számos felhasználási területe van.

Használják sportkameraként, hogy olyan nézőpontból legyen megörökíthető az aktivitás, ami néhány évtizede még elképzelhetetlen lett volna. Jelen van az autókban, rögzítheti a „necces” forgalmi szituációkat. A biztonságtechnikában az apró mérete miatt, leginkább rejtett vagy kémkameraként alkalmazzák.