Amikor állnak a falak, fent van a tető és a nyílászárók is a helyükön vannak, következhetnek a belső megoldások, például a gépészeti szerelvények előkészítése. Az egyik legfontosabb hogy a konvektor árak tekintetében találunk-e olyan megoldást, ami a tervezett büdzsével összeegyeztethető? Azaz rálelünk-e egy olyan termékre, ami ár/érték arányban megegyezik az elképzeléseinkkel?

Ma már könnyű dolgunk van, mert elég felmenni az internetre és számos webáruház kínálatából tallózhatunk. Választhatunk márkák, illetve egyéb paraméterek révén és pillanatok alatt egyértelművé válik, hogy megleljük-e a számításainkat vagy sem. Ha nem, akkor csak néhány további kattintásra van a következő webáruház, ahol ismételten leszűrhetjük a kínálatot. Ha tanácstalanok vagyunk, hogy melyik típust válasszuk, akkor jobb, ha a beszerzést is a szerelőre bízzuk.

Mivel napi szinten foglalkozik a témával, a konvektor árak kapcsán is képben van. Egy szerelőnek ma már nemcsak a kétkezi munkát kell tudnia elvégezni, hanem tanácsadóként is kell tudnia működnie. Aki erre nem képes, nehezebb dolga lesz, mint azoknak, akik folyamatosan képezik magukat és egyre inkább az ügyfelek sokrétű kiszolgálására fókuszálnak.

Konvektor árak vonatkozásában az iparági információk beszerzése sokkal egyszerűbb a kivitelezőnek a partnerkapcsolatain keresztül, mint a végfelhasználónak, aki olykor még csak a technológiákkal sincs tisztában. Ahogyan egy jó fodrász kicsit pszichológus is manapság, úgy kell legyen beszerzési tanácsadó egy jó gázszerelő, például akkor is, amikor a konvektor árak a téma.