A különféle játékokból rengeteget tanulhatnak a gyermekek. A kreatív játék minden szempontból hasznosnak számít, éppen ezért a szülőknek nem árt körült­ekintőnek maradniuk. Sajnos sok olyan jópofának tűnő játékkal kerülhetnek szembe a kicsik, ami nem tesz hozzá semmit a fejlődésükhöz, sőt, akár butíthatja őket.

Ilyenkor a legtöbb szülő azonnal elkezd mutogatni a videojátékok felé, viszont ezek között is bőven akad olyan, ami tanítójelleggel bír, logikai feladványokat tartalmaz, érdekes és tanulságos történetet mesél el, sőt, a reflexeket is fejleszti. A kreatív játékok közé tartozik a társasjátékok többsége, amelyek közben hatékonyan fejleszthető a lurkók kommunikációs képessége. Megtanulhatják, hogy mit jelent az egészséges versengés fogalma és azt is, hogy miként válhatnak értékes részévé egy csapatnak.

A logikai játékok a gondolkodást fejlesztik, mint például a kirakósok, amiket esetenként többféleképpen is meg lehet oldani. Ez segíti őket abban, hogy több oldalról vizsgálják meg a dolgokat és felvázolják a lehetőségeiket, amiből az egyik elvezet a megoldáshoz.

A kreatív játék tanít és szórakoztat, nem válik unalmassá és az így szerzett tapasztalat a kicsi hasznára válik az életük során, a különféle szituációkban. A kreatív játék fejleszti a képzelőerőt, irányt mutat, de nem rágja a gyerek szájába a megoldást, így gondolkodásra készteti őt. Az S-Color mindent megtett annak érdekében, hogy ilyen jellegű kreatív játékokból különleges kínálatot alakítson ki, amelyek örömet okoznak a legkisebbeknek.