A lakás megtervezésénél nem mindegy, hogy milyen lámpákat választunk. Ha elkészültünk a benti tervekkel, akkor érdemes a kültéri világítás témakörét is körbejárni, hogy még szebbé varázsoljuk a környéket. Ehhez meg kell határozni, hogy milyen épületekre akarunk világítást tenni.

Elsőre ott van maga a ház, aminek az oldala tökéletesen megfelel, így a beállás lényegesen könnyebbé válik. Egyes udvarokban benti garázs is van, ha nem szeretnénk a sötétben tapogatózni, akkor oda is választhatunk valamilyen fényforrást. Végül azokról is fontos beszélni, akik nagyobb kerttel rendelkeznek és mindig arról álmodtak, hogy a kert közepén egy kövekből kirakott út vezessen keresztül.

Ezt az utat ki lehet használni és különálló kültéri világítást telepíthetünk, ami megkönnyíti az éjjeli sétákat és nagyban hozzájárul a hangulatvilágításhoz. Innentől kezdve bent és kint egyaránt tartózkodhatunk, nem fogunk a sötétben menni, hanem kellemes esti fénnyel ülhetünk ki a vacsorára. Innentől kezdve csak a szúnyogokkal kell vigyázni.