Köszönhetően a kereskedelmi vonalaknak, a tradicionális gyógynövények a világ minden tájára eljutnak. A maca gyökér az Andokban őshonos, az inka kultúra több mint 2000 éve használja, a retek családjába tartozó növényt.

Az energetizáló és adaptogén hatások mellett, a férfi és női hormonrendszernek is jót tesz. Egyesek potencianövelőként is használják. Kiegyensúlyozó hatással bír a belső elválasztású mirigyekre és az immunrendszerre.

Mindemellett többfajta B vitamint, valamint C vitamint és különféle ásványi anyagokat tartalmaz. Javítja a vér oxigénszintjét is, aminek számos pozitív hozadéka van, többek között jól hat a memóriára.

A hazánkban kapható maca készítmények többsége kapszula formájában kapható, de aki hosszútávon szeretné fogyasztani, mert elégedett a hatásaival, az jobban jár, ha hozzászokik az ízéhez és por formájában vásárolja meg. Természetesen így sokkal kedvezőbb az ára is. Webáruházunkból több gyártótól származó maca gyökér rendelhető, amelyek között organikus készítmények is vannak.