A medence fólia hasznos dolog
A medence fólia hasznos dolog

A forró nyarak sokkal elviselhetőbbek, ha van lehetőségünk a hűsölésre. Ilyenkor mindenkinek jólesik megmártózni a kellemes hőmérsékletű vizet tartalmazó kerti medencében. Egy kerti medence ma már nem luxuscikk, hiszen igen baráti áron be lehet szerezni.

Azonban nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő takarásról sem. A medence fólia több funkciót is ellát, ezért érdemes használatba venni. Egyre több családi ház udvarán lehet már látni kisebb-nagyobb kerti medencét, amelyik jó szolgálatot nyújt a kánikulában.

Nem csak a gyerekek élvezik a pancsolást, hanem a felnőttek is szívesen megmártóznak, hogy könnyebben elviseljék a hőséget. A medence takarítását azonban nem szívesen vállalja be senki. A medence fólia viszont segít megakadályozni a szennyeződés bejutását. Így ritkábban kell kitisztítani.

Ugyanakkor a medence fólia hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik. Megakadályozza, hogy az éjszaka során lehűljön a víz, napközben pedig gyorsabban felmelegszik, ha le van takarva. Ugyanakkor megakadályozza a párolgást is, így nincs szükség olyan gyakran utántöltésre sem.