Hogyan változik a műanyag ablak ára?
Hogyan változik a műanyag ablak ára?

A műanyag ablakok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságuk miatt, igen népszerűek lettek az utóbbi években. Bár valamivel drágábbak, mint a hagyományos nyílászárók, viszont mégis megéri ilyen szerkezetekre cserélni a régi ablakokat.

A műanyag ablak ár olyan kiadás, ami néhány éven belül megtérül, hiszen a fűtésszámla jóval alacsonyabb lesz, a nyílászárók hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően. Pénzt spórolhatunk azzal is, hogy nem kell évente festékre költeni, ugyanis a műanyag ablakok keretei nem igényelnek felületkezelést.

Kiválóan ellenállnak az időjárási tényezőknek. A műanyag ablak ár ugyanakkor igen változó is lehet. Függ a nyílászárók méretétől, minőségétől és a szerkezetétől is. Lehetnek ugyanis 5-6-7 légkamrás profillal rendelkező modellek, mint ahogy az üvegrétegek száma is lehet kettő vagy három is.

A műanyag ablak ár remek befektetés lehet, mert egy ilyen nyílászáró, akár három évtizedig vagy még tovább is kitart anélkül, hogy jelentősebb karbantartási munkálatokat, javításokat kellene végezni rajta.