Hobbit bővített kiadásban
Hobbit bővített kiadásban

A Gyűrűk ura előtt induló Hobbit-trilógia évekkel ezelőtt keletkezett, könyvben pedig több generáció is olvashatta már. Filmben azonban, csak jóval később mutatták be. Ma már a Hobbit bővített, extra kiadásban is beszerezhető DVD változatban.

Az emberi képzelet csodás szüleményeket képes alkotni, így történt ez most is. A történet tulajdonképpen onnan indul, hogy a híres mágus Gandalf rábeszéli a tulajdonképpeni főhőst, hogy csatlakozzon a 13 törpéhez, akik azért indulnak útnak, hogy visszaszerezzék az elveszett királyságot.

Az utazás nagyon sok izgalmas és veszélyes kalandban részesíti őket és a nézőket egyaránt. A film három külön kiadásban jelent meg, a Váratlan utazás, a Smaug pusztasága és a befejező rész, Az öt sereg csatája. Mindegyik rész sikert aratott, a nézők elégedettek voltak az alkotásokkal.

Megjelennek a történetben többek között az említett törpék, a félelmetes sárkány, a ronda orkok, a gonosz tündék. A Hobbit bővített kiadású részei a dvdbluray.hu oldalon is megtalálható, ahol még sok más néznivalóval találkozhat vagy keresgélhet bátran.