A vízvezetékek komolyabb igénybevételnek vannak kitéve, mint gondolnánk. A csövekben nemcsak úgy lustán vánszorog a víz, hanem olykor igen nagy nyomás feszíti a rendszert, nem beszélve a magas hőmérsékletről, de az olyan jelenségek is gyakran előfordulnak, mint a vízütés.

Ez egy, a csővezeték rendszerekben fellépő hidraulikus sokk. Ezáltal a teljes rendszer károsodhat. A nyomáscsökkentő megelőzi a magas nyomás miatt kialakuló problémákat.

A beépítésével tetemes anyagi kártól kímélhetjük meg magunkat. Hiszen egy szivárgás vagy csőtörés rendkívüli károkat okozhat, amíg nem tartózkodunk otthon, hogy időben észleljük a gondot. Mi lehet annál kellemetlenebb, mint egy stresszes munkanap után a vízzel teli lakásba hazaérkezni?! Ezek a praktikus szerelvények viszont a beszerelést követően azonnal elhárítják ennek a veszélyét.

A hatékony működés a horganymentes szeleptestnek és a műanyag rugóháznak köszönhető, ami rendkívül jó minőségűnek számít. A nyomáscsökkentő mindvégig gondoskodik az otthona biztonságáról, akkor is, amikor Ön távol van.