Manapság nagyon kevés az a férfi, akik ékszert visel, de azért akad, aki szeret villogni egy igazán mutatós példánnyal a kezén. A pecsétgyűrű az ókorban is viselt kellék volt, ami a gazdagságot és a magasabb hivatást jelképezte az emberiség körében. Dekoratív célt szolgál.

Léteznek olyan személyek, akik talizmánként vagy szerencsehozó amulettként tekintenek az ékszerre. A híres családok körében az okiratokat a legrégibb időktől kezdve az aláírás mellett a pecsétgyűrű mintájával hitelesítették.

Ma már nem annyira leterjedt divat a hitelesítésért való hordása, inkább kiegészítő tulajdonsággal bír. Kiváló ajándéktárgyként szolgálhat házassági évfordulóra vagy más jelesebb alaklomra a család férfitagjainak.

A legtöbb ékszerforgalmazó üzlet és webáruház is klasszikus és modernebb precízen megmunkált pecsétgyűrűt kínál az érdeklődőknek. A többféle nemesfémből is elkészített portéka kövekkel vagy gravírozással ékesített változata is elérhető és pár kattintás segítségével beszerezhető a férfiaknak, de a nők körében is előforduló kiegészítő kellék.