Napjainkban elterjedt a közvéleményben az a tévhit, hogy az e-bike csak az időseknek való, mivel ők már nehezebben tudják a pedált tekerni. Ez viszont nem teljesen van így.

Bátran nézz szét a speedbike.hu webáruházunk pedelec kerékpár kínálatában, ugyanis itt bárki találhat olyan modellt, amivel nagyobb távolságot tehet meg, nagyobb sebességet érhet el. Tehát, ha felgyorsítanád a közlekedésben való részvételedet, jó helyen jársz.

Az egyszerű elektromos bicikli lényege, hogy a kerékpáros teljesítményét az akkus működésű rásegítő rendszer jelentős mértékben megnöveli. A pedelec kerékpár maximálisan 250 W motorteljesítménnyel rendelkezik, 25 km/h-s sebességig lehet aktív a rásegítés, ami fékezéskor lekapcsol.

Hasonló működési elvvel rendelkezik az S-pedelec változat, ami már 45 km/h sebességig tartja fent a rásegítés funkcióját. A pedelec kerékpár hajtásával energiát és időt takaríthatsz meg, a városi forgalomban is könnyebben fogsz vele boldogulni, mint a hagyományos kétkerekű járgányokkal.