A pneumatikus szelep használata
A pneumatikus szelep használata

A szelepek sok rendszerben vesznek részt aktívan és igen hasznosak, szinte nélkülözhetetlenek. A hidraulikus és pneumatikus rendszerek, vagyis azok, ahol a áramló közeg gáz vagy folyékony halmazállapotú, tartalmaznak szelepeket.

A pneumatikus szelep legfontosabb szerepe, hogy a rendszerben keringő gáz halmazállapotú anyag, legyen az levegő vagy egyéb gázok, irányát megváltoztassa, áramlási sebességét befolyásolja és megállítsa, amennyiben szükséges. A Hafner pneumatikus szelepek beszerezhetőek online, akár az otthon melegéből pár kattintás alatt.

Számos szelep megtalálható, mint például a mechanikus úton működő, a kapcsolótáblába építhető, karos és elektromos működtetésű szelepek. Mindegy, hogy milyen szerkezetre van szüksége, itt biztosan megtalálja.

A pneumatikus szelep minősége igen fontos tényező egy rendszer működésénél. Ennek a szerkezetnek elromlása komoly károkhoz vezethet. Kiesés lehet a termelésben, anyagi és emberi értékeket veszélyeztethet, ezért érdemes odafigyelni annak rendszeres karbantartására és időszakos kicserélésére.