Sokan eddig csak azért nem vettek alumínium keréktárcsa szettet, mert nem volt pénzük vagy épp sokallták annak az árát. Ez a probléma elfelejthető az Alu-Felni shopban, ahol az alufelni akció keretein belül igazán egyszerűen hozzá lehet jutni a magas minőségű és reális árral bíró termékekhez.

Mielőtt persze feladja a rendelést az ember, érdemes alaposan foglalkozni az esztétikánál jóval fontosabb, mérhető tulajdonságokkal. Az egyik legfontosabb a névleges átmérő, ami lehet 15-ös, 17-es, 19-es. Mindezeket az adatokat colban szokás megadni. Egy col SI-mértékegységben 25,4 millimétert jelent.

Természetesen az alufelni akció kihasználása előtt szükséges tudni, hogy mekkora is kell legyen az átmérő. Méricskélni természetesen nem kell. Bőven elég, ha a felnigyártók tisztában vannak vele, hogy hol kell mérni a 17 vagy épp a 19 colt. A tulajnak csak annyi a dolga, hogy le kell olvassa azt.

Az alufelni akció termékeire mindig rá van írva a méret. Akik pedig régóta felnikkel foglalkoznak, akár szemre is meg tudják mondani, hogy mekkora is az átmérő. Az alufelni akció kihasználása előtt, egy másik jellemzővel is foglalkozni kell. Ez nem más, mint a névleges szélesség.

Itt már nemcsak egész értékek vannak, hanem felesek, sőt, néha negyedesek is. Amíg az átmérőnél egyértelműen adott a Renault Megane 2 alufelni fajtához passzoló gumiméret, a szélességnél több választási lehetőség is áll rendelkezésre. Ez annak köszönhető, hogy a kerékgumi rugalmas oldalfallal rendelkezik, így szét vagy össze lehet húzni a felnin tömítő peremet.

Ennek hála több centivel szélesebb vagy keskenyebb gumit is fel lehet húzni ugyanarra a Renault Megane 2 alufelni típusra. Érdemes foglalkozni az ET számmal is, ami általában a legtöbb fejtörést okozza a vevőknek. Ez nem más, mint az Einpresstiefe.

Az átmérővel és szélességgel csak a keréktárcsa palástját lehet beméretezni, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kerékagyra hogyan fekszik majd az egész. Ezért is fontos az ET szám a Renault Megane 2 alufelni esetében.