A játék végigkíséri az embert egész életében, hiszen számos változata van és akár felnőtt korban is képes nevelni, kikapcsolni, megmozgatni vagy szórakoztatni. Szerepe fontos, hiszen számos olyan dologra tanít, amit az élet egyéb területén is hasznosítani lehet.

Gyerekkorban a veleszületett adottságok és készségek megismerésében, erősítésében van jelentősége. A pisilő, síró baba ugyanezeket a kvalitásokat erősíti egy kislányban, valamint előhozza az ösztönös szeretetet és gondoskodást egy kisebb, gyámoltalan egyeddel szemben. Hatalmas szerepe van abban is, hogy felismerje az összefüggéseket ok és okozat között, hiszen ha sír a baba, valószínűleg álmos vagy éhes.

Sorra próbálhatja ki a lehetőségeket, amíg rátalál a problémára és lehetősége adódik megoldani azt. A pisilő változat esetén a pelenkázási feladatok rutint, kézügyességet ad a kislányoknak, valamint memorizálni kell a tisztába rakás lépéseit. Utóbbi az emlékezőképességet szorgalmazza.

Webáruházunk síró baba felhozatala olyan sokrétű, hogy mindenki talál a gyermekének ideális darabot. A rendelés előtt természetesen érdeklődni, puhatolózni kell a kicsinél, milyen síró baba lenne neki megfelelő? Van ugyanis haj nélküli, csecsemő kinézetű változat és nagyobbacska, szőke, barna, fekete, vörös hajú típus.

Van olyan kislány, aki kimondottan kék vagy zöld szeműt szeretne, ezen kritérium szerint is lehet filterezni a kínálatot. Ha 3 vagy 4 éves kislánynak lesz a síró baba, akkor érdemes 20-30 cm közötti vagy 30-40 cm közötti darabokat választani. Az 5-8 éveseknek viszont már jöhetnek a 40 cm feletti változatok, amelyeket kellő ügyességgel meg tudnak emelni, tartani, cipelni.

Minden síró baba ruhával együtt érkezik házhoz, függetlenül attól, hogy bébi vagy gyerek kinézetű, fiú vagy éppen lány. Akad némelyik változat, ahol kiegészítők is járnak a csomaghoz, mint például cumi, cumisüveg, játék mackó, pelenka vagy fürdető kiskád. A síró baba mellett, rendelhet beszélőt is, valamint további kiegészítőkként babakocsit, bölcsőt.