A hideg ellen régóta bevált módszer a jó forró tea és az alkohol keveréke. Általában likőrt vagy borpárlatot töltöttek a fekete vagy más teához, de az íreknél és a skótoknál a whiskyvel dúsított változat vált igazán be. A Tatratea a Magas-Tátra különlegessége, az itt járó vendégeket hasonló módon, meleg teába kevert likőrrel kínálták a helyiek.

A Tatratea ár szerencsére elérhető, így bárki beszerezhet egy üveggel a speciális itókából. A szlovákok által gyártott ital legnépszerűbb variánsa az 52%-os, de készítenek erősebb és gyengébb változatot is.

Napjainkban a klasszikus tea-likőr kombó mellé, csatlakoztak a gyümölcsös ízűek is, így a Tatratea ár eléggé változó. Érdemes egyenesen ital nagykereskedésből vásárolni, mert itt kaphatóak igazán minőségi, első osztályú nedűk.

Ezek kortyolgatásával az ember minden apró kis finomságot kiélvezhet. A Tatratea ár a kiszereléstől és az extráktól is függ. A hotelszobák minibárjába egészen kicsi üvegek is kaphatóak, a 0,7 literesekhez pedig a díszcsomagolás, fém kispohár, bögre vagy kulacs is kérhető.