Hogyan minimalizálható a belső terek világítástechnikai eszközeinek a száma úgy, hogy azok mégis a lehető legnagyobb mértékben megvilágítsák a helyiséget? Kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve a spot lámpa, ami egy forgó alappal ellátott kompakt és funkcionális termék. Ez egy viszonylag új típusú világítási forma, aminek a célja az irányított fényteljesítmény létrehozása.

A spot lámpa felépítése tartalmaz egy forgó mechanizmust, ami lehetővé teszi a fény irányának megváltoztatását a kívánt szögben. Bármilyen méretű és célú helyiségben releváns a használatuk. Kényelmesen alkalmazhatóak kisméretű és nem szabványos alakú termekben, ahol a más típusú világítóberendezések nem biztosítanak kellően kényelmes megvilágítást.

Gyakran használják még ezeket kiegészítő fényforrásként, ami egy világos folt hatását kelti. Így hangsúlyozzák és emelik ki a szükséges területet, legyen az munkahely vagy a dekoráció egy különleges eleme. A sokoldalúság és a mobilitás lehetővé teszi a spot lámpáknak a mennyezetre és a falra történő felszerelését.