Notebookot akkor ajánlott vásárolni, ha az ember gyakran utazik és sok helyen dolgozik, tanul vagy internetezik. De nem kötelező egy vadonatúj mellett dönteni, hiszen a használt olcsó laptop is kiválóan tud teljesíteni.
A kompakt és kisméretű gép könnyedén átalakítható egy irodai PC-vé, ha adott a dokkoló. Ehhez külső monitort, billentyűzetet és egeret is egyszerűen csatlakoztatni lehet. Mivel second-hand eszközről van szó, a vásárlónak nem kell a fél vagy az egész fizetését erre költenie.

Vannak olyan használt olcsó laptopok, amelyek reális árral rendelkeznek, magas minőségűek és teljes mértékben ki tudják szolgálni a tulajdonos legegyedibb igényeit is. A vásárláskor mindenképp érdemes figyelembe venni a kijelző méretét, illetve a készülék súlyát. Az egész kielemzési folyamatot leegyszerűsíti az, hogy minden gépnél fel vannak tüntetve ezek az adatok.
A használt olcsó laptop fajták adottságai és paraméterei nem mindig különböznek egymástól. Sok helyen minden notebook strapabíró és jól működő, ezért a vásárlással 100 százalékosan jól jár majd az ember.