Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

November 30-án kiosztották a tizenegyedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait, amelyek között helyet kapott egy magyar alkotás is. A versenyművek több kategóriában kerültek bemutatásra, így a díjazás is ennek megfelelően történt.

Az egészestét kategóriát az argentin Maria Ramirez Ánima Buenos Aires című alkotása nyerte. A négy részből álló alkotásban egy tangótáncos pár jelenti az összekötő kapcsot, akiknek a történetén keresztül bejárjuk Buenos Aires varázslatos világát és egy kis bepillantást nyerhetünk az eddig homályban maradt részekbe is. A zsűri különdíját a brit Babeldom alkotásért vehették át a készítők. A magyar indulóknak sem volt okuk a panaszra, hiszen a közönségdíjat Vácz Péter kisfilmje, az Nyuszi és Őz kapta. A nemzetközi zsűri tagjai Hisko Hulsing, Kassay Réka és Daniel Gray voltak.

A rövidfilmek versenyében az ítészek az Oscar-djas lengyel Zbigniew Rybczyński és Szederkenyi Bella, animációs rendező voltak. Ők a dogobó legfeleső fokára a francia Jérémy Clapin a Palmipédarium alkotását ítélték. A díjak átadására az Uránia Nemzeti Filmszínházban került sor.