Azok, akik odafigyelnek arra, hogy mit visznek be a szervezetükbe, valószínűleg tudják, hogy a csapból folyó vízben mennyi káros anyag és kemikália található. Így nyilván azzal is tisztában vannak, hogy a víztisztítás egyáltalán nem tartozik az elhanyagolható tevékenységek közé. A vizet éltető erőként is emlegetik, és nem véletlen az sem, hogy nagyon fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása nap mint nap, hiszen a szervezetünk több mint a fele vízből áll. A víztisztítás mindössze 2 lépcsőből áll.

Az egyik a fizikai, a másik pedig a kémiai. Előbbinél értelemszerűen minden megfogható, szabad szemmel látható idegen anyagot és szennyeződést távolítanak el. Utóbbinál pedig az olyan cseppfolyós anyagokat szűrik meg, amelyeket csak kémiai eljárással lehetséges. Ez azonban nem egyszerű feladat, hiszen ügyelni kell arra is, hogy olyasmiket használjanak a művelet során, ami nem károsítja az emberi szervezetet. Ha víztisztításról van szó, akkor majdnem mindenkinek a klór ugrik be elsőként, azonban nem szerencsés túl sokat használni belőle.

Az igaz, hogy képes megsemmisíteni a folyadékban található kórokozókat és baktériumokat, ellenben igen káros hatással bír a szervezetre nézve és az sem elhanyagolható tényező, hogy sem az íze, sem pedig a szaga nem jó. Mi lehet ebben az esetben a megoldás?

Amennyiben háztartás víztisztítás optimális módjáról van szó, úgy érdemes befektetni egy központi vízszűrőbe, avagy egy csapra szerelhető víztisztítóba. Nem kell feltétlenül nagy összegekre gondolni, hiszen az árak általában igen kedvező. A víztisztításról és az eljárásokról bővebben olvashat a fenti linkre kattintva.