Virtuális szerver
Virtuális szerver

Egy céges rendszer működtetésekor mindig számolnunk kell azzal, hogy azt a jövőben bővítenünk kell. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a cég jövőbeni növekedését, hiszen ez az egyik cél, amelyért dolgozunk – a rendszernek is készen kell hát állnia erre. A virtuális privát szerver pedig hatalmas könnyebbséget biztosít e téren.
Ha egy vállalati rendszer a cég növekedése miatt hirtelen képtelenné válik ellátni feladatát, az komoly kiesést okozhat – a szolgáltatás lelassul, esetleg elérhetetlenné válik, amivel potenciális vásárlókat és bevételt veszíthetünk. Ha a belső rendszerrel van gond , az épp akkora probléma, hiszen a munkatársak közötti csapatmunkának, a partnerekkel történő kommunikációnak zökkenőmentesnek kell lennie.
A céges rendszereket tehát ráhagyással kell eleve tervezni, és teret biztosítani ennek a növekedésnek. Ez azonban saját szerverek üzemeltetésekor azt is jelenti, hogy rengeteg hardvereszközt kell úgy megvásárolnunk, üzemben tartanunk és karbantartanunk, hogy azok teljesítményét nem használjuk ki. Ezzel nem csak egyszeri kiadásaink nőnek meg, de az üzemeltetés és karbantartás olyan folyamatos plusz költséget generál , amelynek nincsen értelme.

Hogyan készülhetünk fel tetemes plusz költségek nélkül?

Erre kínál megoldást a virtuális privát szerver. Mivel hardvereszközök beszerzésére ebben az esetben nincsen szükség, ezektől a plusz kiadásoktól máris eltekinthetünk. Még fontosabb azonban, hogy virtuális szerver bérlésekor a skálázhatóság nem jelent problémát.

A DoclerNet rendszerében a megnövekedett virtuális szerver igényeket gyakorlatilag azonnal ki tudják szolgálni a rendelkezésre álló kapacitásból, és mivel nem fizikai hardverről van szó, a bérlőnek ezzel gyakorlatilag egyáltalán nem kell foglalkoznia. Mindez pedig közel csupán a saját szerverek üzemeltetésének áráért áll kényelmesen a megrendelő rendelkezésére.