Kitűnő vendégváró ital, de ajándék gyanánt is megállja a helyét, hogyha egy férfi szívét szeretnénk megdobogtatni valamilyen különleges alkalomból. A whisky valaha a füstös kocsmák népszerű italaként kezdte. Sokszor láthattuk a westernfilmekben, amint a rosszarcú banditák csak úgy literszámra döntik magukba rezzenéstelen arccal a whiskyt.

Ehhez azonban nagy gyakorlatra volt szükség, a magas alkoholtartalma miatt. Az indiánok elég beszédes nevet adtak a whiskynek, ami jól leírja azt az égető érzést, amit egy jókora kortytól érezhetünk a nyelőcsövünkben és a gyomrunkban.

A „tüzes víz“ elnevezés egyértelműen erre az italra és a magas alkoholtartalomra utal. Manapság már valamelyest szabályozzák, hogy mekkora lehet egy adott változat szesztartalma.

Bár ezeket a szabályozásokat sokan felháborodva fogadták, hiszen így az ital nem felelt meg teljes mértékben az eredeti receptnek. Pedig néhány pohártól már elég bódult állapotba lehet kerülni, ezért ajánlott csak mértékkel fogyasztani a whiskyt, bármilyen márkáról is legyen szó.