Amikor a gyártónak egy megfizethető okostelefont kell bevezetnie, a mérnökök fő problémája az, hogyan lehet összeállítani egy modult olcsó alkatrészekből, amelyek vonzóak lesznek a végfelhasználónak? Mit kell feláldozni az ár kedvéért, hogy az eszköz kiemelkedjen a hasonló modellek közül? A Xiaomi Redmi kifejlesztésekor a mérnökök igyekeztek a felhasználóknak legelőnyösebb kompromisszumokat megkötni.

A Redmi sorozatba tartozó modellek megjelenése klasszikusnak nevezhető, a külsejük vonzó, jó őket felvenni és használni is. Természetesen a Xiaomi Redmi telefonok fő előnye a megfizethető ár. Az előnyök közé tartozik még a kihangosítón keresztül, fejhallgató nélkül működő FM-rádió, a jó kapacitású akkumulátor, valamint az erős processzor, ami lehetővé teszi az igényes játékok futtatását.

Tehát a gyártónak sikerült egyensúlyt biztosítania a minőség és az ár között. A márkanév továbbra is fontos. A Xiaomi Redmi eszközök ugyanis előkelő helyet foglalnak el a világranglistán, ami a telefonok minőségéről és megbízhatóságáról beszél.