Barkácsolás és szerelés közben mindig akad valami csavaroznivaló. Az alkatrészeket és sok minden mást csavarok tartanak össze. Egy néhány darabbal még elboldogulhatunk, hogyha kézi csavarhúzót használunk, de az akkus csavarbehajtó segítségével sokkal könnyebben és gyorsabban végezhetünk a munkával.

A bútorok összeszerelése gyerekjátéknak számít egy ilyen eszközzel. Az akkus csavarbehajtó rendkívül kompakt eszköz, ami ezáltal könnyen szállítható.

Kül- és beltérben egyaránt használható, mivel nincs szükség hálózati csatlakozóra, mint a kábeles gépek esetében. Az akkus csavarbehajtó mellé pót akkumulátor is beszerezhetünk azért, hogy a töltés miatt ne kelljen leálljunk a munkával.

Minél kisebb, annál szűkösebb helyen dolgozhatunk az eszközzel. Jól jön olyan esetben, ahová már nem férnénk be a nagyobb, robosztusabb gépekkel. Az akkus csavarbehajtót bizonyos mértékben fúráshoz is használhatjuk. Ha nem lenne elég az egykezes gépek teljesítménye, akkor választhatunk a kétkezes, nagyobb teljesítményű változatok közül is.