A munka hideg időben sem állhat le. Kinti tevékenység esetén a testünk a hideg miatt még nagyobb megterhelésnek van kitéve. A megfelelő aláöltözet kiválasztása kifejezetten fontos, hogyha megterhelő fizikai munkát végzünk. Nemcsak melegítenie kell, hanem el kell vezetnie az izzadságot.

Egy egyszerű pólót vagy melegítő felsőt könnyen át lehet izzadni. Nedves ruhában dolgozni még nyáron sem kellemes, télen pedig kifejezetten veszélyes. Ezért a jó aláöltözet nemcsak melegít, hanem megfelelően szellőzik.

Érdemes alaposan felkészülni, hogyha hideg időben kell dolgoznunk, ami azt jelenti, hogy a lábainkról sem szabad megfeledkezni, hiszen sokkal közelebb vannak a talajhoz, ezért jobban ki vannak téve a hidegnek. Egy jól szigetelő munkavédelmi bakancs életmentő lehet ebben az esetben, nem beszélve a kellemes meleget biztosító jégeralsóról.

Az aláöltözet még önmagában nem elég, hogyha gondoskodni szeretnénk a megfelelő hőérzetről. A réteges öltözködés ebben az esetben is lényegesnek számít. Az aláöltözettel megelőzhetőek a betegségek, hogyha sokat tartózkodunk az őszi, téli időszakban a szabadban.