Magas hozam
Magas hozam

Fontosnak tartja az anyagi biztonság megteremtését, és érdeklődik a különféle megtakarítási formák iránt? A monetáris tanács az irányadó kamatot mérsékelte, így az jelenleg 1,8 %. Bár ez a hitelesek számára akár jó hír is lehet, de a megtakarításokat illetően nem biztos, hogy sokan örömmel veszik az új információt. Mivel a megtakarítások nagy része a Magyar Nemzeti Bank alapkamatához köthetőek, így jogosan merülhet fel a kérdés a banki ügyfelekben, hogy mennyire csökkennek majd a megtakarítások hozamai.

A betéti kamatok már a korábbiakban sem örvendtek túl jó kamatozásnak, ám a jelenlegi helyzetben csak még alacsonyabbak lesznek azok. Tény az is, hogy az ebből fakadó hátrányokat a bankok igyekeznek úgy ledolgozni, hogy folyamatosan akciós lehetőségekkel várják az ügyfeleket. Vannak jó hozamú betétek, melyeken megéri elgondolkodni azoknak, akik fontosnak tartják pénzük gyarapítását. Egyes lakossági államkötvényekre sem biztos, hogy az alapkamat csökkenése hatással lesz, ezért célszerű ezt a lehetőséget is számításba venni.

Alapvetően elmondható, hogy a hitelintézetek időről-időre igyekeznek úgy alakítani kínálatukat, hogy azok még a jelenlegi nem túl pozitív gazdasági helyzetben is kedvezőek legyenek, és fizetőképes keresletre találjanak. Megtakarítási lehetőségek között keresgélve érdemes minden tényező ismeretében döntést hozni, hiszen a jövőben anyagi biztonsága múlhat azon, miként választ megtakarítási formát és a segítségével elérhető várható hozamot.