Kategória Webáruház

Az amazonit hatása a testre és a lélekre

amazonit hatása
amazonit hatása
Az amazonit hatása

A kövek gyógyító hatása már széles körben ismert. A Föld számos részein az ásványok különleges tulajdonságait dicsérik az emberek. A nálunk talán kevésbé ismert amazonit hatása is vitathatatlan. Ezt a gyönyörű, zöldes-kékes színű, néha halványbarna követ nemcsak a szépségéért szeretik, hanem a szerteágazó gyógyhatása miatt is.

Az amazonit sokaknak úgy ismeretes, mint a nyugalom köve. Elsimítja a feszültségeket, feloldja a görcsöket. Ősidők óta a nyugalom és a fájdalomcsillapítás ásványa. Az amazonit hatása az emberi lélek egyensúlyára tehát valóban csodálatos.

Nevét az Amazon folyóról kapta, de sokan úgy tartják, hogy az ókori legendákban létező amazonokkal állt kapcsolatban. Észak-amerikai őslakosok a remény köveként tisztelték. Az amazonit hatása érzelmi megrázkódtatás esetében is sokat segíthet, hiszen a megpróbáltatások közepette megerősíti az akaraterőt.

Elsősorban a Szűz jegyűeknek ajánlják, de bárki viselheti, aki az egyensúlyt, a harmóniát keresi az életében. Mivel a depresszió egyre nagyobb méreteket ölt, bizonyára sokan nyitottak egy ilyen ásványra. Az amazonit hatása azonban nemcsak a lelki bajoknál mutatkozik meg.

Kevésbé spirituális helyzetekben is, mint a pajzsmirigy, máj, csontritkulás, menstruációs panaszok esetében szintén bevethető, így testi-lelki feltöltődést nyújt egyszerre. Védelmet biztosít az elektromágneses szennyeződés ellen, ezért ajánlott az asztalunkra tenni, ha sokat vagyunk számítógép előtt. Az amazonit hatása általában ékszerként viselve bontakozik ki a legjobban.

Print Friendly, PDF & Email