Léteznek olyan élethelyzetek, amelyekben nem tudjuk, hogy mit adjunk ajándékba egy hölgynek. Szerencsére bőséggel van arany gyűrű női kezekre is. Általánosságban a szebbik nem sűrűbben hord ékszereket, mint a férfiak. Talán ezért vagy a nők szépség iránti szeretetéből fakadóan, a hölgyeknek szánt gyűrűk nagyon változatosak és igen díszesek.

Megtalálhatóak ugyan az egyszerűbb darabok is a kínálatban, de jellemzően nagyon szépen megmunkált, részleteiben kidolgozott gyűrűket találni a boltokban. A boltok alatt itt nemcsak a fizikai üzleteket értjük, hanem az online áruházakat is, amelyeknek a kínálata olykor jelentősen nagyobb, mint az ékszerüzleteké, amiket fizikailag felkereshetünk.

A nagy kínálatból fakadóan tudni kell, hogy az arany gyűrű női kézre sok esetben ma már tömeggyártásban készül. Ez persze semmit sem von le a szépségéből, illetve az értékéből, csak el kell fogadni, hogy a nagy kínálatot lehetetlen kétkezi munkával előállítani. Tehát, ha igazán különleges, egyedi darabot szeretnénk, ötvöshöz kell fordulni.