Minden valamire adó háztartás kiemelten ügyel az edényekre, azok minőségére, állapotára, hiszen főzni, enni mindenkinek kell. Az edényszett számtalan típusa elérhető a piacon, legyen szó online vagy offline piactérről.

Az edényeket több okból érdemes csoportosan beszerezni. Egyfelől a megjelenésük, dizájnjuk, stílusuk megegyezik ilyen módon, ami azt jelenti, hogy nem kelti az eklektikusság zavaró benyomását a konyhában. Letisztult, kellemes atmoszféra uralkodik majd a konyhában, legalábbis ami az edények megjelenését illeti.

A méretük rendszerint tökéletesen kiegészítik egymást, tehát nem kell attól félni, hogy ugyanazon szetten belül pontosan egyforma nagyságú edényekkel gyarapodik a készlet, hacsak nem ezt ígéri az eladó.

Általában gondosan ügyelnek a gyártók, hogy méretben is kiegészítsék egymást a termékek. Az edényszett ráadásul anyagilag is jóval előnyösebb szokott lenni, hiszen ilyen módon sokkal olcsóbb a beszerzése, legalábbis legtöbbször. Tulajdonképpen az edényszett nélkülözhetetlen a konyhában.