Magyar filmhét
Magyar filmhét

2014. október 13-19. között megrendezésre kerül az első Magyar Filmhét, amely a Magyar Nemzeti Filmalap, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Magyar Filmakadémia közreműködésével. A nézők 332 benevezett alkotással ismerkedhetnek meg, amelyek az elmúlt három évben készültek. A filmhét A tolonc ősbemutatójával kezdődik a MÜPÁban.

A vetítésekre elővételben is vásárolhatnak jegyet az érdeklődők, 610 Ft-os áron. A vetített alkotások között 105 dokumentumfilm, 87 fikciós rövidfilm, 62 animáció, 36 ismeretterjesztő film, 26 egész estés játékfilm és 16 TV játékfilm kapott helyet.

A filmek között nemzetközi fesztiválsikerek is láthatóak, mint a Fehér Isten, az Aglaja, A nagy füzet, az Isteni műszak, vagy a Viharsarok. Látható lesz a Megdönteni Hajnal Tímeát, valamint a Coming Out című alkotás is. A filmhéten látható lesz több film premierje is, mint például a Senki szigete, valamint a Pillangók és Az erdő című filmé is. A filmhéten láthatják először a nézők a Szex, szülőföld és más kellemetlenségek című filmet is.