A férfiak önbecsülése elsősorban abból fakad, hogyan tudnak teljesíteni az ágyban, a partnerük igényeit mennyire tudják kielégíteni. Sajnos az idősebb és már a fiatalabb korosztály körében is egyre többen küzdenek merevedési gondokkal, de az impotencia gyógyítása többféle módon is lehetséges.

Sokszor mindössze az életmód és az étrend átalakítása is elegendő lehet, de bizonyos teakeverékek vagy az akupresszúra is hatásosnak bizonyulhat.

A középkorú férfiak nagy részénél a merevedési zavar mögött valamilyen szervi probléma áll, ezért esetükben orvosi segítség szükséges az impotencia gyógyítása során.

Az urológusok sokszor a Viagra nevű gyógyszer használatát javasolják, mivel azonban viszonylag sok a mellékhatása, ezért egyre népszerűbbek a gyakran tisztán gyógynövény alapú étrend kiegészítők. Lehetőség van vákuummal működő eszközöket, injekciós kezelést vagy lökéshullám terápiát is alkalmazni az impotencia gyógyítása során, de végső megoldásként az orvosok protézis beültetését javasolhatják.